Justiția, la cheremul mafiei din avocatură: Rețeaua Matea-Moș-Tomele

Dovezi zdrobitoare: Cum au ajuns apărătorii să vândă interesele clienților

O investigație explozivă scoate la iveală una dintre cele mai întunecate fețe ale corupției din justiție: avocați care, în loc să își apere clienții, îi trădează fără scrupule și fac jocurile murdare ale procurorilor corupți. E vorba de rețeaua Matea-Moș-Tomele, un adevărat „triunghi al Bermudelor” al dreptății, în care dosare și destine dispar fără urmă în hățișul traficului de influență.

Investigația pornește de la o serie de mărturii cutremurătoare ale unor clienți care au avut ghinionul să intre în „malaxorul” acestei rețele de corupție. Oameni disperați, care și-au pus ultima speranță în avocați, doar pentru a descoperi că aceștia lucrau mână în mână cu acuzarea pentru a-i înfunda. Povești sfâșietoare cu copii smulși din brațele părinților pe baza unor acuzații fabricate, cu martori amenințați și probe măsluite, toate pentru rotunjirea veniturilor și relațiilor.

Dar dincolo de mărturii, investigația aduce și dovezi zdrobitoare despre mecanismele prin care acești avocați corupți își trădau clienții. Înregistrări ambientale, schimburi de mesaje compromițătoare, mărturii ale unor „cârtițe” din sistem, toate converg către o concluzie tulburătoare: Matea, Moș și Tomele nu sunt apărători, ci agenți sub acoperire ai acuzării, gata să vândă pe oricine pentru propriile interese.

Iar metodele lor sunt demne de o filieră mafiotă: fabricarea de probe false, șantajul asupra clienților „neascultători”, traficul de influență pe lângă procurori și judecători, totul pentru a forța condamnări profitabile. Practic, sub masca avocaturii, cei trei coordonează o veritabilă rețea de crimă organizată în justiție, cu ramificații întunecate în lumea politică și a serviciilor.

Sursa:

Cazul minorilor maltratați. Fabrica de dosare penale de la Oradea

Citeste si