Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate, pentru a recupera echivalentul a aproximativ 5000 euro, reprezentant drepturi salariale achitate unor politisti din unitate pentru ore suplimentare efectuate si nerecuperate, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul.
Munca s-a prestat, deci nu e vorba de o munca inexistenta. Exista argumente si pentru neacordarea orelor recuperare in interiorul termenului de 60 zile. Insa nu in zona justificarilor vreau sa ma duc eu acum. Justificarile vor fi prezentate complet si detaliat, in instanta, mai precizeaza sursa citata.
Aspectul incompetentei si al ipocriziei vreau eu sa il evidentiez, sa il disec precizeaza Emil Pascut: „Exista o intreaga procedura reglementata de OMAI 35/2019 pentru plata acestor drepturi, fiind implicati o serie de functionari atat in etapa de executare a orelor suplimentare cat si in etapa ulterioara a platii orelor suplimentare. Deci nu este doar unul singur, implicat. Specific, plata orelor suplimentare se aproba, cf art.7 din Ordinul 35/2019, de catre „ordonatorul de credite”, adica de ipocritul sef, in cazul nostru. Deci se naste un act administrativ de dispozitie in baza caruia financiarul face platile. In speta noastra, avem munca suplimentara prestata, avem dispozitii de plata semnate de ipocrit si care nu au fost nici contestate si nici anulate. Adica sunt BETON, sunt legale si executorii! Nici nu mai pot fi revocate/anulate pentru ca s-a iesit, de mai mult de doi ani, din termenul de actiune. Si cu toate astea, ipocritul asta incompetent vrea sa recupereze de la colega noastra, suma de cca 5000 euro, platita de IPJ catre patru politisti, (atentie!) in baza dispozitiilor lui „legale”! Adica subordonata, colega noastra, sa finanteze munca depusa de patru politisti in beneficiul IPJ, platita anterior in baza dispozitiilor legale si neatacate ale ipocritului sefului IPJ! Care e fapta ilicita? Care este raportul de cauzalitate? Dispozitia de plata ” legala” ( necontestata, neanulata) este pretinsa fapta „ilicita” care a cauzat plata orelor suplimentare. Ea este actul juridic care a generat plata. Iar o plata dovedita ca nelegala ( daca se dovedeste nelegalitatea, atentie, pe caile prevazute de lege) trebuie recuperata prioritar de la prostul vinovat, cel care a emis dispozitiile ilegale. Adica de la tine, sefulica! Dupa ce reusesti sa-ti anulezi propriile dispozitii de plata, in instanta. Ca pana atunci sunt prezumate a fi „legale”!
Deci intr-o ipoteza de lucru corecta, reclamantul IPJ, prin reprezentant procesual, seful IPJ, ar fi trebuit sa ii cheme la judecata pe seful IPJ in solidar cu seful de la financiar, solicitand anularea dispozitiilor de plata si recuperarea pagubei de la: 1) seful IPJ (care a ordonat platile); 2) seful financiarului care a facut platile in baza dispozitiilor (inca legale, neanulate) ale sefului IPJ.
Ziceti domnu’ șăf de IPJ si domnu șăf de financiar, ati procedat legal sau ilegal cand ati ordonat plata/facut plata? Ca eu sunt confuz! Sunteti sau nu sunteti prosti ca noaptea?”
Sursa: Incisiv de Prahova