Investigaţiile dezvăluie o fraudă imobiliară majoră la Ploieşti
Investigaţiile arată că încă din 2016, de la începutul construcţiei blocurilor din cele două complexe imobiliare, dezvoltatorii ar fi recurs la metode ilegale, inclusiv falsificarea de înscrisuri folosite pentru înregistrarea dreptului de proprietate asupra imobilelor şi pentru vânzarea apartamentelor. Surse din anchetă susţin că apartamentele erau vândute si de cinci ori. Conform Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, “în perioada 2018 – 2022, un dezvoltator imobiliar din Ploiești a edificat un imobil cu destinația de locuințe colective, în municipiul Ploiești, fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și a documentațiilor tehnice aferente, încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, fiind construit un etaj în plus, cu 30 apartamente. Ulterior, pentru intabularea imobilului, mai mulți funcționari publici din cadrul instituțiilor cu atribuții în domeniul urbanismului și cadastrului, au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepția lucrărilor de construcție, pe care dezvoltatorul imobiliar le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară. Totodată, dezvoltatorul imobiliar a încheiat o serie de promisiuni și contracte de vânzare-cumpărare, prin care a indus în eroare cumpărătorii, de la care a încasat contravaloarea a 24 apartamente, deși acestea erau construite și intabulate ilegal, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 705.000 euro. În urma cercetărilor declanșate, în anul 2023, reprezentanții autorităților locale au dispus aducerea construcției la forma autorizată, respectiv desființarea celor 30 apartamente edificate ilegal.”
Judecătorii Tribunalului Prahova au respins contestația făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Prahova în ceea ce privește arestul la domiciliu al Ritei Neagu și al lui Lucian Bălescu. Dar și reprezentantului OCPI, Vasile Puiuleț. Astfel, Rita Neagu, directorul adjunct al Direcției Urbanism din Primăria Ploiești, și Lucian Bălescu, șeful Serviciului Verificare și Control Documentații Publice, rămân în arest la domiciliu, iar pentru Puiuleț este menținut controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Surprize, surprize… Ceea ce nu a băgat în seamă nimeni până în acest moment este locul de muncă al soției prefectului Virgil Nanu. O scăpare voită am putea spune… Doamna Nanu lucrează la… Direcția Urbanism a Primăriei Ploiești. Mai precis, la Compartimentul Cadastru al Direcției Urbanism. Și mai interesant este faptul că a ajuns în Primăria Ploiești, fix la câteva zile după numirea propriului soț la conducerea OCPI Prahova. Suntem convinși că e o simplă coincidență!
Audieri pe bandă rulantă în dosarul WHITE TOWER continuă, iar surse juridice susțin că zilele viitoare va ajunge în fața procurorilor mai multe „nume grele…”
Între timp am descoperit o altă bombă marca FAMILIA LUPU si a gaștii sale de infractori. Complexul construit pe strada Tazlăului. Construcția a fost finalizată în anul 2020 și deși este un bloc nou, proprietarii se plâng de multe nereguli, unele grave care le pot pune viața în pericol. Plouă în apartamente la etajele superioare inca de la mutarea in imobil, finisajele interioare și exterioare s-au dovedit a fi de cea mai proastă calitate, iar blocul nu ar avea niciun fel de aviz de la ISU. Mai mult, locatarii au făcut o descoperire șocantă. Stâlpii de susținere sunt goi pe dinauntru, de sus până în jos. Mai mulți proprietari s-au hotărât să depună, pe bandă rulantă, plângeri penale împotriva dezvoltatorilor, susținând că imobilul are o mulțime de vicii ascunse care le pun viața în pericol. Vom reveni cu amănunte despre acest caz (printre altele: modalitatea cum unele menajere au ajuns la masa credală!).
Sănătatea este foarte importantă pentru noi toți, iar polițiștii prin natura activităților desfășurate sunt expuși nu numai riscurilor de moment ci și afecțiunilor cronice. În acest sens, pentru a veni în sprijinul membrilor sindicatului Europol, acesta a creat un pachet de sprijin financiar pentru acești polițiști încă din anul 2022, pentru următoarele situații ale căror cuantumuri au fost majorate astfel: Intervenție chirurgicală- până la 5500 lei (în funcție de tipul și gravitatea intervenției chirurgicale suferite). Diagnosticare boli grave – 4000 lei – (tumori benigne la creier, comă, by-pass, atac de cord, insuficiență renală cronică, cancer, transplant organe). Incapacitate temporară de muncă indiferent de natura lor (concedii medicale) – 130 lei/fracție (pentru fiecare interval de 5 zile de incapacitate – concediu medical). De asemenea, și pentru cazurile de deces, atât în cazul membrului de sindicat cât și a membrilor familiei acestuia avem următoarele tipuri de sprijin financiar: Deces membru : 4000 lei; Deces soț/soție/copil: 1300 lei; Deces părinte: 450 lei; Condițiile pentru a beneficia de sprijinul financiar, sunt următoarele: este membru al Sindicatului EUROPOL de cel puțin 6 luni. solicitarea privind acordarea ajutorului financiar pentru riscurilor asigurate se depune în termen de maxim 60 de zile de la data evenimentului. sprijinul financiar pentru riscurile de mai sus se acordă o singură dată, într-un interval de 12 luni. Modalități de accesare: accesați pagina de web a Sindicatului EUROPOL, secțiunea SPRIJIN MEMBRI https://sindicateuropol.ro/sprijin-membrii/; se completează datele de identificare; se selectează tipul de ajutor; se încarcă înscrisurile doveditoare(toate câmpurile sunt obligatorii); se transmite cererea; se efectuează plata în contul membrului în termen de maximum 45 de zile de la momentul în care dosarul este complet. Complementar acestor tipuri de sprijin financiar, Sindicatul EUROPOL pune la dispoziția membrilor și diferite oferte negociate în exclusivitate cu reduceri consistente la diferite planuri medicale (abonamente MEDLIFE, discount-uri substanțiale la SYNEVO, reduceri la clinici medicale CLINICA SANTE, stomatologice etc) ce pot fi consultate pe pagina de oferte https://avantaje-publisind.ro/, mai precizează sursa citată.