Consiliul Superior al Magistraturii face consultare publică.

„`markdown
## Consiliul Superior al Magistraturii face consultare publica timp de doar doua zile

Caci numai pana sambata, 24 februarie 2024, va da voie CSM sa trimiteti propuneri pentru modificarea regulamentului de concurs pentru inspectori judiciari, dezvaluie Lumea Justitiei. Ce-o fi cu atata graba, nu pricepem. In fine: dati click aici ca sa cititi proiectul si sa vedeti adresele la care puteti trimite propuneri! (Irinel I.).

Precizări: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. Publicația IncisivdePrahova.ro pune la dispoziția persoanelor interesate DREPTUL la REPLICA prin intermediul următorului email:

Consiliul Superior al Magistraturii face consultare publica timp de doar doua zile.prima Ministerul Finantelor a solicitat Inspectiei Judiciare sa verifice daca hotararile pronuntate de anumiti judecatori au fost consecinta exercitarii functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, dezvaluie Lumea Justitiei. O solicitare facuta in eventualitatea declansarii unei actiuni in regres contra magistratilor in cauza, pentru a recupera daunele achitate. Iar actiunea in regres nu poate fi declansata daca nu se stabileste ca judecatorul sau procurorul si-a exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta. Ei bine, Inspectia a stabilit ca eroarea judiciara nu a fost comisa urmare a exercitarii functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, iar Sectia pentru judecatori a CSM (foto), in unanimitate, a confirmat acest lucru:

“Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat aprobarea urmatoarelor Rapoarte ale Inspectiei Judiciare, in sensul ca eroarea judiciara nu a fost comisa ca urmare a exercitarii functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta:
– Raportul Inspectiei Judiciare nr. 23-2208/22.01.2024
– Raportul Inspectiei Judiciare nr. 24-107/01.02.2024”.
Raspundere, nu gluma…(Irinel I.). Miercuri, 21 februarie 2024, Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara ar trebui sa dea pronuntarea in dosarul in care Panioglu este acuzata de “atitudinile nedemne in timpul serviciului fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” (art. 271 lit. b din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor) si “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta” (art. 271 lit. s din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor), dezvaluie Lumea Justitiei. Cazul vizeaza comportamentul pe care l-ar fi avut Panioglu intr-o sedinta de judecata din 24 martie 2022, in ceea ce priveste modul in care a interactionat cu procuroarea de sedinta a DIICOT, Florentina Lupu. Concret, Panioglu este acuzata ca prin modul imperativ in care s-a adresat procuroarei, prin corectarea si intreruperea acesteia in permanenta a plasat-o intr-o stare de inferioritate, inducand ideea ca nu cunoaste dispozitiile legale sau ca nu detine o competenta profesionala adecvata. In plus, Daniela Panioglu nu i-ar fi acordat cuvantul procuroarei in sustinerea cererii introduse in instanta. Totodata, conform Inspectiei Judiciare, Panioglu a facut aprecieri de natura sa creeze procurorului impresia ca solutia ce urmeaza a se pronunta in cauza este luata deja.

Oricum, Panioglu ar trebui sa stea linistita. In caz ca CSM ii va da excludere, Inalta Curte ii va anula sanctiunea, caci la Inalta Curte functioneaza a doua “Brigada Nufarul”, dupa Sectia pentru procurori a CSM. De altfel, sa ne amintim ca Panioglu a fost data afara din magistratura de patru ori de CSM, si tot de atatea ori spalata de ICCJ, asa cum s-a intamplat si cu Gulutanu! (Irinel I.).

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații – Secția Anticorupție

Sursa: incisivdeprahova.ro
„`