Despre osificarea sistemului de putere în „Comasare”.

„`markdown

Cert, comasarea e o măsură care să favorizeze în primul rând partidele aflate la putere, #CoalițiaTrădării

Cert, comasarea e o măsură care să favorizeze în primul rând partidele aflate la putere, #CoalițiaTrădării (așa cum îi spun de ani de zile) PSD-PNL, dar și a tuturor partidelor parlamentare. Accesul în Parlament a fost interzis celor din afară, de ieri e clar! Căci, de fapt, măsura comasării este un „stop joc” pentru toate mișcările sociale și partidele mici, mai mult sau mai puțin „suveraniste”, prin măsura asta partidul AUR fiind „betonat” undeva între 20% și 30% și fiind încoronat „oficial” ca singurul reprezentant „recunoscut și acceptat” al „opoziției” din România. Acest procent pare să fie mulțumitor și acceptat de toate părțile aflate la masa jocului, de toate părțile jocului putere-opoziție care sunt deja acceptate ca parte a deja osificatului sistem de putere din România.

Dar nu această osificare a sistemului de putere este cel mai grav efect al comasării. Ci feudalizarea României!

Odată comasate alegerile euro-parlamentare (alegeri cu înaltă încărcătură simbolică, dar cu o relevanță redusă în jocul real de putere la nivel european, relevanță pe măsura importanței Parlamentului în arhitectura UE) cu cele locale, boiernașii de la sate și comune au căpătat relevanță în jocul de putere nu doar la nivel național central, ci la nivel european. Iar acest fapt le va spori nu doar puterea și influența pe care o vor avea în deciziile politice la nivel central, ci și… impunitatea pentru comportamentele și deciziile discreționare, dacă nu chiar abuzive ale primarilor din România (Doar cine nu are nicio legătură cu satul românesc nu înțelege asta)! Și iată cum micii boierii de la sate sar cu prilejul comasării la nivelul de baron sau baronaș local.

În ceea ce îi privește pe șefii de consilii județene, care sunt încă numiți „baroni locali”, veritiabili șefi peste haitele de boieri din primăriile de comunele patriei, ei înșiși deveniți baroni, cu ocazia „comasării” au urcați ei în grad „nobiliar și în importanță: au devenit veritabili grandes! Foștii baroni locali (nedrept puși și în trecut pe aceste entry level al ierarhiei „nobiliare”) au trecut direct la gradul de conți sau chiar de marchizi, acești 41 de conți și marchizi fiind persoanele care au cea mai mare putere politică în România după Președintele – „Șef de stat” – veritabili Regi în funcție cu mandate de câte 10 ani…

Marchizii Flutur de Suceava sau Bolojan de Bihor, sau Conții Borboly de Harghita, Tișe de Cluj sau Dumitrescu de Prahova (până mai ieri în scaun), toți ăștia au incomparabil mai multă putere decât oricare dintre „parlamentarii” sau „europarlamentarii” țării, micii „boieri de sfat” având practic doar un rol decorativ și fiind de cele mai multe ori numiți și controlați de Marchizii și Conții din consiliile județene sau chiar de baronii și boiernașii de prin primării, dar sigur de Ducii din Sistem.

Sursa: CorectNews
„`