Complexul Energetic Oltenia: O Nouă Încercare de a Vinde Bunurile Inutilizabile
Complexul Energetic Oltenia își îndreaptă din nou atenția către licitația pentru vânzarea bunurilor scoase din folosință la una din sucursalele electrocentrale. Termocentrala de la Ișalnița este în căutarea unui cumpărător pentru 185 de piese și materiale. După un eșec în august, o nouă licitație este programată pe 14 octombrie. Procesul de licitație va continua până când toate bunurile vor fi vândute.
Renunțarea la Cărbune: O Oportunitate pentru Valorificarea Echipamentelor
Complexul Energetic Oltenia se pregătește să renunțe la producția de energie pe bază de cărbune. Acest lucru înseamnă că multe echipamente și instalații, precum și utilajele din carierele miniere, vor putea fi valorificate prin vânzare. În acest context, Termocentralele de la Turceni și Ișalnița se pregătesc pentru o tranziție către gaze naturale.
Termocentrala de la Rovinari: O Schimbare Radicală
La Termocentrala de la Rovinari, situația este diferită. Aici, nu va exista continuitate în producția de energie. Practic, toate bunurile termocentralei vor fi scoase la vânzare prin licitație. În același timp, șefii Complexului Energetic Oltenia continuă demersurile pentru construirea unui grup pe gaze naturale la Termocentrala de la Ișalnița.
Planuri Ambițioase pentru Termocentrala de la Ișalnița
La Termocentrala de la Ișalnița, se intenționează desființarea unor construcții în cadrul sucursalei. În locul acestora va fi ridicat un grup pe gaze naturale cu o putere instalată de 850 de MW, care ar trebui să fie finalizat în 2027. În acest sens, Complexul Energetic Oltenia a demarat procedurile pentru obținerea Acordului de Mediu de la Agenția de specialitate din județul Dolj.
Finanțare pentru Centrala pe Gaz de la Ișalnița
Ministerul Energiei a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru centrala pe gaz de la Ișalnița, a cărui valoare se ridică la aproximativ 250 de milioane de euro. Fondurile sunt destinate construirii unei centrale electrice cu ciclu combinat pe bază de gaz natural, de aproximativ 850 MW la Ișalnița, județul Dolj.
Planul de Restructurare a CE Oltenia
Proiectul Ișalnița face parte din Planul de Restructurare a CE Oltenia, aprobat de Comisia Europeană în ianuarie 2022. Acest plan prevede construirea a două centrale pe gaze și a 8 parcuri fotovoltaice, pentru diversificarea mixului energetic și tranziția la surse de energie mai puțin poluante, precum și restabilirea viabilității companiei.
Sursa: Top Secret Craiova