Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri
Trebuie să mărturisesc întâi că am constatat o diferență de atitudine legată de comunicarea informațiilor solicitate: dacă mulți dintre comunicatorii din Poliție au înțeles să ne livreze materialul în scârbă, cu răspunsuri incomplete și mult întârziate, sfidând limita celor 10 zile de răspuns, impuse de Legea 544/2001, am avut surpriza să primesc răspunsuri de la Jandarmi sau Pompieri odată cu mesajul de confirmare.
Mai mult decât atât, am primit telefoane de la comunicatori, prin care își exprimau mulțumirea pentru faptul că Sindicatul Diamantul se interesează și analizează și problemele lor. Probabil, aș fi citit cu oarecare scepticism o asemenea informație, dar acesta-i adevărul!
Stimați colegi, jandarmi și pompieri, chiar dacă nu aveți dreptul de afiliere sindicală, aveți posibilitatea să susțineți financiar Sindicatul Diamantul, prin virarea impozitului de 3,5% în contul nostru. Formularul se depune la ANAF până în data de 25 mai, chiar dacă deja ați depus undeva, se ia în considerația ultimul beneficiar. Puteți descărca formularul aici.
Spre deosebire de Poliție, am extins perioada de investigare cu încă doi ani, 2018-2019, ca să înțeleg dacă bănuielile mele legate de impactul clasei politice asupra dinamicii pensionărilor în MAI au suport în realitatea statistică. Deja pot afirma cu certitudine: în 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!
Dar vreau să vă prezint datele comunicate de ISU Suceava, absolut extraordinare: Inițial am crezut că, probabil, comunicatorii au inversat eronat raportul și mi-au pus la dispoziție procentul de ocupare a funcțiilor. Dar analizând cu atenție graficul și pornind de la observația că unitățile de pompieri, jandarmi sunt structuri dislocate în zona urbană și cu personal mult mai puțin numeros decât în poliție, de ordinul câtorva sute pe județ, ajung la concluzia că nu este nici o greșeală!
Acum rămâne să ne imaginăm cum gestionează situațiile de urgență într-un județ deloc ușor, precum Suceava, o unitate cu 28% personal! Aici situația, este mai mult decât disperată și vedem prea bine că mandatul ultimelor 4 ani a adus la decizie o gloată de politicieni iresponsabili, nocivi, în stare să distrugă țara.
Stimate cetățean, care erai odinioară asmuțat de clasa politică și media împotriva militarilor, polițiștilor, pompierilor, jandarmilor – tocmai pentru a-ți redirecționa încărcătura emoțională negativă generată de supărările pandemice și postpandemice – și strigai cu ură contra ”specialilor”; te uitai cu dispreț la condițiile de pensionare și rânjeai la extraordinara măsură de majorare a vârstei de pensionare; ”de rând cu toată lumea” a celor care nu se bucură de drepturile și libertățile accesibile tuturor, nu ai decât să înțelegi acum de ce nu va mai avea cine să te care în spate la inundație, ori nu mai ajunge echipajul de pompieri la incendiu… Uite d-aia.
O simplă poză la prima vedere cu o oarecare activitate a Carabinierilor italieni la care sunt prezenți la fața locului și ofițeri superiori cu funcții de comandă care, bănuim noi, coordonează personalul, dezvaluie cei de la sindicatul Sidepol.
În contrast se află Poliția Română a cărei ofițeri șefi mici și mari, de la coordonatorul de formațiune la inspectorul șef, majoritatea vin la serviciu în civil. Problema nu e asta, dacă acești șefi poate ar rămâne în birourile lor și ar desfășura activități administrative, pentru ca nu vestimentația este cea care influențe calitatea documentelor întocmite.
Problema e dată de faptul că, deși SIDEPOL a cerut în anul 2021 modificarea proiectului de ordin privind portul uniformei, ordin ce avea sa fie adoptat sub numărul 183/2021, în sensul obligării șefilor la portul uniformei pe durata activităților specifice, astăzi această propunere regăsindu-se în anexa 1, art. 6, alin. (3), aceasta nu este respectată!
Această propunere, astăzi materializată ca normă a venit ca urmare a miilor de sesizări cu privire la unii șefi care efectuau controlul dispozitivului în bermude și șlapi, pentru ca aceasta era practica unora după ce „efectuau” un grătar. Chiar și așa, comanda și coordonarea dispozitivelor polițiștilor în uniformă se face si azi de către ofițeri în civil, nu toți, dar majoritatea lor.
Mai grav e ca și controlul patrulelor se face tot în civil, iar polițiștii sunt apostrofați de unii șefi cu privire la închipuite nereguli privind uniforma, ei fiind în blugi. Morala poveștii? Unor șefi le este rușine cu uniforma de poliție, deci le este rușine ca sunt polițiști.
Nu mai vorbim despre faptul ca Sidepol ca organizație sindicală a cerut (vezi comunicat) conducerii I.G.P.R. să reinstruiască acești șefi care nu știu sau, mai grav, nu vor să respecte prevederile unui ordin de ministru.
Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de polițiști corupți din IPJ Prahova (Frangulea, Ginel Preda, imoralul Marcel Balan, etc) si de chestorul Eduard Miritescu!
Implicațiile la nivel național ar putea-o transforma într-o problemă de siguranță națională!
Sursa: Incisiv de Prahova